Saturday, April 20, 2024 13:43

DM Hold, Ganløse 4. september

En legendarisk samling skildpadder skulle samles for at stille hold til DM på sprint distance; 750m-20km-5km.

Jeg kan ikke snakke for de andres vedkommende, men så selv frem til det og håbede bare på at benene var vågnet en smule op siden Challenge Copenhagen 15. august.
Jeg må indrømme træning ikke har været i hovedsædet siden CCPH, da kroppen har været mildest talt skrantende.

Vi var udmærket klar over; At vores niveau var forskelligt fra hinanden på alle discipliner.
At Jens G var den klart hurtigste af os alle, og at han skulle trække et stort læs.
At der skulle sættes PR for flere, (helst) i flere discipliner for at det blev rigtig sjov.

Vi har en sædvanlig optakt, med udstyr der skal skrues på i timerne optil.
Vi er heldigvis i Ganløse i god tid og får snakket lidt skiftezone og taktik på cykel og løb.

Hr. Fenger har muligvis ”bare” skimtet deltagerlisten da han skulle seede holdene i Age-group. Vi bliver i hvert fald seedet som 1´er, og han har tydeligvis ikke set hvem Jens G er på hold med (2 Debutanter og en meget træt mand uden den store erfaring)

1 minut inden vores start går 15:20, hopper vi i vandet og gør klar.
Vi var klar over at svømningen ville blive lidt af en udfordring for os, da Karsten og Niclas begge lige er startet med at svømme, og for første gang skal svømme så langt. Vi kommer op på 16:09 og var klar over at der skulle graves dybt nu.

Skiftet går helt perfekt og vi har det hurtigste skift i T1 for Age-group. Mens vi kører ud af indhegningen fra T1 bliver et af de forankørende hold så overrasket over at se os, at de vælger at ofre deres langsomste mand, der lægger sig ned og spærrer vejen for at sinke os (måske fumler de bare med sko i pedalerne)– Niclas bliver revet med ned og må hurtigt rette sit styr, der bliver slået skævt. Jeg gætter på vi taber i hvert fald 30 sekunder på at stå og vente. Der gik vi helt sikkert glip af hurtigste cykel-split i Age-group.

Ude på cykel finder vi hurtig ind i en rytme med Jens i front og mig der overtager, mens Niclas og Karsten koncentrerer sig om at ligge på hjul.
Vi må et par gange sænke farten for at få alle med i sidevinden mod Slagslunde, så vi lægger os i stedet med 2 mand i front og resten på hjul.

Ud på 2 omgang er vi i en god rytme, og generelt er tempoet presset godt i vejret.

I T2 føler jeg vi stadig har overskud og klar til at presse benene en smule, men jeg kendte heller ikke løberuten på forhånd!

Vi har inden start aftalt faste pladser i skiftezonen, men det glemmer coach Grønært imidlertid og stiller sin cykel yderst til højre, hvor mine løbesko står. På trods af den ekstra plads får han alligevel ikke sine løbesko ordentligt på, og må rette på det en ekstra gang lige efter T2. (Godt han er klart den hurtigste løber og har masser af overskud, endda til at snakke med os OG nogle heste, på løbeturen)

Så snart vi rammer asfalten på stien mellem Ganløse og Slagslunde kan jeg godt mærke at benene ikke er fyldt med energi, men trøster mig selv med at jeg er ca. 30m foran Karsten, og Niclas har ikke løbet hurtigere end 22min på en hurtig flad 5km.
Jens løber med en hånd i ryggen på Karsten og uddeler ordrer, mens mig og Niclas kæmper for at holde farten 30-50m oppe foran.
Karsten døjer med et slemt sidestik og Jens og ham beslutter sig for at Jens skal løbe op til os, og så må Karsten se om en af os andre går død og der bliver brug for ham.
Ved ca. 700m har Jens en hånd i ryggen på Niclas og jeg ligger lige foran og holder det tempo der bliver dikteret.

Løberuten i Ganløse er mildest talt kuperet og den slutter med en væmmelig bakke ca. 300m inden mål.
Da vi rammer den er jeg mildest talt ved at være pænt brugt. Jeg har dog overskud til at kigge på mit ur; 186 slag/min, og en sprint til mål tilbage.
Vi kommer i mål på 1:08:58 og Niclas sætter PR på 5000m løb – 21:10. Jeg må indrømme at jeg var pænt presset på løbet, men man skal vel smage blod en gang imellem. Jeg kan efterfølgende se på uret at jeg også på cyklen har været i det røde felt.

 Jakob G

Comments are closed.